Ott élő ukránok

"Alternatív ukrán nagykövetség" létesült Berlinben

"Alternatív nagykövetséget" létesítettek - a hivatalos ukrán képviselet tőszomszédságában - Berlinben élő ukránok és emberi jogi aktivisták a német fővárosban, hogy kifejezzék az ukrán tüntetőkkel való szolidaritásukat.

2014.01.30 19:46MTI
Forrás: MTI

Az iroda a hivatalos ukrán képviselet tőszomszédságában, a német Zöldek pártjához közel álló Heinrich Böll Alapítvány épületében nyílt meg. A szimbolikus követségen a legfrissebb ukrajnai történésekről tájékoztatják az érdeklődőket, emellett adományokat és aláírásokat gyűjtenek különböző beadványokhoz.

Az ukrajnai tüntetők melletti támogatásuknak akarják jelét adni a kijevi tüntetések fő helyszínéről "Euromajdan-virrasztásnak" elnevezett akciójukkal is.

Kijevben tavaly novemberben kezdődtek tüntetések az ország uniós integrációja mellett, miután a kormány elállt az EU-val kidolgozott társulási és szabadkereskedelmi szerződés aláírásától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.