Air India

Műszaki hiba miatt egy időre eltűnt a radarokról egy Boeing Dreamliner

A gép vasárnap London - Heathrow-ról Újdelhibe tartott mintegy 11 ezer méteres magasságban, amikor Berlin térségében a fedélzeten lévő mindegyik jeladó berendezés (transzponder) meghibásodott, emiatt a gép eltűnt a radarokról.

2014.01.21 22:40MTI
Fotó: flightglobal

Műszaki hiba miatt egy időre eltűnt a légiforgalmi irányítók radarjáról az Air India Boeing 787 Dreamlinere. Az Aviation Herald szakportál keddi információi szerint a gép vasárnap London - Heathrow-ról Újdelhibe tartott mintegy 11 ezer méteres magasságban, amikor Berlin térségében a fedélzeten lévő mindegyik jeladó berendezés (transzponder) meghibásodott, emiatt a gép eltűnt a radarokról.

A német légiforgalmi irányítók várakozásra utasították a repülőgépet. Mivel hibás transzponderrel nem folytathatta útját, a gépet visszairányították Londonba, és ott biztonságosan landolt. A Dreamliner a portál adatai szerint jelenleg is Londonban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.