Ez a negyedik pere

Újabb per indul Murszi ellen

Ismételten per indul Egyiptomban Mohamed Murszi mebuktatott elnök és 24, a betiltott Muzulmán Testvériséghez tartozó vádlott-társa ellen a bíróság megsértése címén.

2014.01.19 16:59MTI
Fotó: MTI, Archív

Ez már a negyedik per lesz a megbuktatott államfő ellen, akit tavaly júliusban a hadsereg távolított el hivatalából, nagy tömegtüntetéseket követően. A négyből eddig egy per kezdődött el, amelyben ellenfeleinek megölésére való felbujtással vádolják.

Egy másikban az a vád, hogy börtönszökést szervezett az 2011-es felkelés idején (ebben az ügyben január 28-án áll bíróság elé), egy harmadikban pedig az, hogy kémkedett és összeesküvést szőtt külföldi militáns csoportokkal Egyiptom megingatására.

Az új per tárgya még Murszi hivatali idejére nyúlik vissza, amikor egy nyilvános beszédében nevén nevezett egy bírót, és azzal vádolta, hogy korábbi választásokon szemet hunyt csalások fölött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.