Leégett a falu

Többszáz éves házak égtek el Norvégiában

Tűzvész pusztított vasárnapra virradóra egy északnyugat-norvégiai faluban, ahol a világörökség részét képező, kétszáz-háromszáz éves faépületek találhatóak. A tűz miatt legalább 90 embert kellett kórházba szállítani.

2014.01.19 14:24MTI

Az Oslótól 200 kilométerre északnyugatra fekvő, mintegy ezerkétszáz lakosú Laerdalsoyriban kilencven embert szállítottak kórházba, többségüket füstmérgezéssel, és több százat menekítettek ki otthonukból.

A tűzvészben 16 épület teljesen leégett, köztük ipari létesítmények és hétvégi házak. A lángok martalékává vált három épület régi faluközpontban, ahol a történelmi és építészeti értéket képviselő épületek találhatók.

A tűz szombat este kezdődött, és az erős szél által felkorbácsolt lángok házról házra gyorsan terjedtek. Több mint száz tűzoltó vett részt az oltásban még vasárnap délelőtt is. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.