Hongkong

Elhagyatott bevásárlóközpontok illemhelyein működő bordélyokat zártak be

Elhagyatott bevásárlóközpont illemhelyein működő nyilvánosházakat zárt be a hongkongi rendőrség, amely a kínai maffiával, a Triádokkal kapcsolatban álló több tucatnyi bűnözőt vett őrizetbe.

2014.01.17 13:54MTI

A Kína szárazföldi részéről érkezett prostituáltak egy Hongkong északi részében álló, gyakorlatilag elhagyatott bevásárlóközpont mellékhelyiségeikben fogadták az "ügyfeleket".

Lau Kuok-hoj felügyelő a South Morning China Post című lapnak elmondta: feltehetően ez volt az első eset, hogy a rendőrség bordéllyá alakított nyilvános vécéket fedezett fel.

A prostituáltak a bevásárlóközpont üres üzlethelyiségeiben és elhagyatott irodákban is űzték az ősi mesterséget, és csak visszatérő ügyfeleket fogadtak – naponta körülbelül százat -, akiknek megadták a titkos ajtónyitó kódot is. A kétnapos művelet során a rendőrség 51 nőt és 35 férfit vett őrizetbe. Az előállítottak egynegyedét azzal gyanúsítják, hogy kapcsolatban állnak a Triászokkal.

A nyilvánosházak tíz hónapja működtek. A lap szerint a rendőrségi házkutatásokra a 14k, az egyik legbefolyásosabb és legkegyetlenebb, hongkongi gyökerű kínai bűnszervezet elleni nagyszabású akció keretében került sor. A hongkongi törvények nem tiltják a prostitúciót, de az kizárólag egyéni vállalkozás keretében űzhető.

A törvény szerint harmadik személynek tilos hasznot húzni a prostitúcióból, a futtatás vagy prostitúciós hálózat működtetése büntetendő cselekmény. Ennek ellenére számos örömlány – közöttük sok kontinentális Kínából érkezett – a bűnszervezetek ellenőrzése alatt működik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.