Pert fontolgat a francia elnök

Hollande állítólagos viszonyát teregette ki egy bulvárlap

Pert fontolgat a francia elnök a Closer című bulvármagazin ellen, mert az felfedte állítólagos intim viszonyát Julie Gayet színésznővel.

2014.01.10 10:08MTI

Francois Hollande erről egy munkatársán keresztül számolt be pénteken az AFP hírügynökségnek, nehezményezve, hogy a folyóirat "megsértette a magánélethez fűződő jogát, amely őt minden más állampolgárhoz hasonlóan megilleti".

A munkatárs által felolvasott közleményben Hollande - hangsúlyozva, hogy magánszemélyként, és nem mint államfő nyilatkozik - közölte: gondolkodik azon, hogy milyen lépést, akár jogit tegyen a lap ellen.

A Closer a pénteken megjelenő számában egy hétoldalas, fényképekkel illusztrált összeállításban számol be arról, hogy az 59 éves Hollande-nak és a 41 éves Julie Gayet-nak "viszonya van".

A magazin internetes kiadásában jelentette be nem sokkal csütörtök 23 óra után, hogy másnap a nyomtatott számban megjelenik ez az összeállítás.

A nyomtatott szám címlapján az államfő arcképe alá az van írva: "Francois Hollande és Julie Gayet - az elnök titkos szerelme". "Újév napja környékén az államfő bukósisakkal a fején robogóra pattan, és elmegy találkozni a színésznővel abba a lakásba, ahol már több éjszakát töltött. Meglepő képek, amelyek az elnök személyi biztonságának kérdését is felvetik.

Az államfőt egyetlen testőr kíséri, aki ezáltal tud a színésznővel való találkozóiról, sőt ő visz nekik croissant-t!" - írta a Closer.

Hivatalosan az elnöknek élettársa van, Valérie Trierweiler újságíró. Hollande őt megelőzően Ségolene Royallal, a 2007-es elnökválasztás szocialista jelöltjével élt együtt viszonylag hosszú ideig, és vele négy közös gyerekük van.

Hollande és Gayet állítólagos viszonyáról már korábban is voltak híresztelések az interneten: a színésznő tavaly márciusban feljelentést tett az ügyben, kérve, hogy azonosítsák a híresztelések terjesztőit.

A színésznő 2012-ben, az elnökválasztás előtt szerepelt Hollande egyik kampányfilmjében, és ebben szerénynek és olyan kiváló embernek jellemezte Hollande-ot, akire "igazán érdemes odafigyelni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.