Buli

Több mint százezren ünnepeltek szilveszterkor az ukrajnai Függetlenség terén

Több mint százezren köszöntötték az újévet szerdára virradó éjjel Kijevben a Függetlenség terén (Majdan tér).

2014.01.01 02:31MTI

A jelenlévők - akik az ukrajnai ellenzéki pártok vezetőinek felhívására gyűltek össze - az ukrán nemzeti himnuszt énekelték, és transzparenseiken támogatásukról biztosították Kijev európai integrációját.

Az ukrajnai főváros központi tere több mint egy hónapja kormányellenes tüntetések színtere. A megmozdulások az után kezdődtek, hogy Viktor Janukovics államfő és a kormány - orosz nyomásra - elállt az Európai Unió és Ukrajna tervezett társulási megállapodásának aláírásától. A tiltakozások november 21. óta szünet nélkül tartanak.

November 30-ára virradóan rohamrendőrök brutális erőszakkal oszlatták szét a békés, pártsemleges diákok demonstrációját a Függetlenség terén, ami újabb tiltakozóhullámot indított el.

Számos Európa-párti tiltakozó sátrakat vert fel a Függetlenség terén, és november óta ott él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.