17 holttestet emeltek ki

Haiti menekültek vesztek tengerbe az Antillák egyik szigeténél

Legkevesebb 17 haiti illegális bevándorló halt meg szerdán, amikor hajójuk felborult a Haititől északra fekvő Turks- és Caicos-szigetek partjainál.

2013.12.26 09:00MTI
Képünk illusztráció

"Tizenhét ember holttestét emeltük ki" - tudatta közleményében a szigetek kormánya. Az Antillák részét képező brit tengeren túli terület Providenciales szigeténél történt balesetben 32 haiti menekültet kimentettek a hullámokból, de illegális bevándorlóként őrizetbe vették, és várhatóan visszatoloncolják őket Haitiba - közölte a kormány egyik szóvivője.

A Turks- és Caicos-szigetek rendőrsége elfogta a menekültekkel zsúfolásig megrakott bárkát, és szemtanúk szerint éppen a partra vontatta, amikor a hajó a parttól nem messze felborult és utasai a tengerbe estek.

Az otthoni nyomor elől menekülő haitiek rendszeresen megpróbálják különböző lélekvesztőkkel átszelni a Karib-tengert, hogy elérjék az Egyesült Államok szárazföldi területét vagy Puerto Ricót.

A Turks- és Caicos-szigetek a mostanihoz hasonló baleset helyszíne volt 2007 májusában, amikor 60 bevándorló fulladt vízbe, és 2009 júliusában is, amikor 85-en vesztek oda. Idén novemberben 30 haiti halt meg a Floridához közeli Bahama-szigetek partjainál, az őket szállító vitorlás balesetében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.