Rakéták csapódtak be

Robbanássorozat az USA kabuli nagykövetségének közelében

Robbanások sorozata rázkódtatta meg az Egyesült Államok kabuli nagykövetségének környékét szerda reggel.

2013.12.25 11:43MTI

A nagykövetség tájékoztatása szerint két rakéta csapódott be a külképviselet területén. A robbanások következtében senki nem sérült meg, de az eset rávilágít az afgán fővárosra is jellemző biztonsági problémákra.

A támadás elkövetését a tálib lázadók vállalták magukra. Zabihullah Mudzsáhíd, a tálibok egyik szóvivője azt állította, hogy négy rakétát lőttek ki a nagykövetségre, s ezzel "nagy veszteségeket" okoztak.

Korábban a Media-1 nevű afgán televízió arról számolt be, hogy egy távirányított pokolgép robbant fel, majd rakéták csapódtak be az amerikai nagykövetség közelében szerda reggel. A robbanószerkezet akkor lépett működésbe, amikor egy rendőrjárőr haladt el mellette.

Egyes források szerint három rendőr meghalt, más források szerint csak megsebesültek a robbanás következtében. Valamivel több mint egy hónapja, november 16-án egy tálib öngyilkos merénylő hajtott végre merényletet az afgán főváros nyugati részében.

A robbanás következtében 13 ember vesztette életét, további harminc pedig megsebesült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.