Mindkét oldalon sokan meghaltak

Légelhárító rakétákkal támadtak az iszlamisták

A Boko Haram nigériai iszlamista szélsőséges szervezet megtámadta a hadsereg egyik laktanyáját. Az egész létesítmény lángba borult, majd a hadsereg viszonozta a tüzet.

2013.12.21 08:55MTI
Szembenálló felek

A Bama városban lévő laktanya biztonsági őrei és a környéken lakók nevük elhallgatását kérve elmondták, hogy a támadás hatására felrobbantak a lőszerraktárak, és az egész laktanya leégett, mielőtt a hadsereg harci gépei megérkeztek, hogy támadják a menekülő iszlamistákat.

Az összecsapás több órán át tartott. Chris Olukolade vezérőrnagy, a hadsereg szóvivője közölte, hogy az áldozatok számát egyelőre nem tudják megmondani, de mindkét oldalon sok áldozat van.

A Boko Haramnak ebben a hónapban ez más a második jelentős támadása volt a biztonsági erők valamely létesítménye ellen, ami megkérdőjelezi a hadsereg képességét arra, hogy meg tudja állítani a 2009 óta tartó iszlamista felkelést, pedig immár hét hónapja van érvényben rendkívüli állapot Nigéria északkeleti államaiban, az ország területének hatod részén. Goodluck Jonathan nigériai elnök több ezer katonát vezényelt az országrészbe, és a hadsereg rendszeresen hajt végre légitámadásokat az iszlamisták ellen. A Boko Haram és a belőle kivált csoportok a 160 millió lakosú Nigéria főleg muzulmánok lakta északi részén iszlám törvények szerint működő államot akarnak létrehozni. Merényleteikkel csak a rendkívüli állapot bevezetése óta több mint 1200 ember halálát okozták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.