Malajziában

Költekezik a miniszterelnök - írta a hetilap. Betiltották

Egy helyi jogvédő csoport a döntés nyomán azzal vádolta meg a 2009 óta hivatalban lévő kormányfőt, hogy "áldemokrata", és felrótta neki, hogy nem hajtotta végre a sajtószabadság biztosítása érdekében ígért reformokat.

2013.12.20 08:57MTI

Határozatlan időre felfüggesztette a maláj kormány egy hetilap működését, miután az információkat közölt a miniszterelnök és felesége hatalmas kiadásairól - jelentette pénteken a The Malaysian Insider nevű hírportál.

A The Heat című angol nyelvű újság november végi számában A minden szem Najib miniszterelnök hatalmas kiadásaira szegeződik című cikkében számolt be Najib Razak kormányfő és hitvese költekezéseiről. A tényfeltáró írás azután jelent meg, hogy az ellenzék szóvá tette, hogy Rosmah Mansor, a miniszterelnök neje egy kormányzati repülőgéppel utazott Katarba, egy női csúcstalálkozóra.

A Szabadság Szószólói nevű helyi jogvédő csoport a döntés nyomán azzal vádolta meg a 2009 óta hivatalban lévő kormányfőt, hogy egy "áldemokrata", és felrótta neki, hogy nem hajtotta végre a sajtószabadság biztosítása érdekében ígért jogi reformokat.

A 29 milliós Malajzia az ázsiai kistigrisek egyike, amely évtizedek óta folyamatosan magas gazdasági növekedést produkál, s nyersanyagtermelőből fejlett gazdasággá vált. A délkelet-ázsiai ország az utóbbi évek világméretű gazdasági válságából is viszonylag gyorsan kilábalt, jelenleg a térség egyik legmagasabb életszínvonallal rendelkező állama. Malajzia gazdag természeti kincsekben, fontos kőolaj- és gázexportőr, és jelentős bevételre tesz szert az idegenforgalomból is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.