Hivatalos Guiness rekord

A világ legnagyobb zászlaja

101 ezer négyzetméteres lobogót feszítettek ki egy nemzeti ünnep alkalmából. Szerencsére a megalománia ezen szintjét itthon még nem értük el - kattintson a részletekért!

2013.12.17 15:05MTI
A világ legnagyobb zászlaja Dohában

A világ legnagyobb zászlaját - egy 101 ezer négyzetméteres lobogót - feszítettek ki Katarban a gáznagyhatalomnak számító gazdag arab emírség nemzeti ünnepe alkalmából.

A bíbor és fehér színű zászlót, amelyet a Guinness Rekordok Könyvének küldöttsége hivatalosan is elismert világrekordernek, Doha egyik ipari negyedében, Luszailban feszítették ki hétfő este.

A lobogó 10 tonna súlyú, a felszíne megegyezik 19 futballpályáéval. Az as-Sark című napilap szerint három repülőgéppel szállították a megvarrásához szükséges szövetet.

Az anyagot később újrahasznosítják: iskolatáskákat készítenek belőle, amelyeket helyi sajtóértesülések szerint 200 ezer iskolásnak osztanak ki a világ 60 szegény országában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.