Megszakította a tárgyalásokat

Tárgyalás az atomprogramról - felállt az asztaltól az iráni delegáció

Az Egyesült Államok csütörtökön feketelistára tett újabb kéttucatnyi vállalatot és magánszemélyt az Irán ellen hozott gazdasági szankciók megsértése miatt.

2013.12.13 08:26MTI
Fotó: MTI

Az iráni szakértői csoport megszakította csütörtök éjszaka a teheráni atomprogramról szóló, három nappal korábban Bécsben kezdődött tárgyalásokat a nagyhatalmakkal és hazaindult, hogy konzultáljon a teheráni vezetéssel - közölte a küldöttség egyik tagja.

Az IRNA hírügynökség pénteken idézte a teheráni illetékest. Az illető nem adott magyarázatot erre a lépésre, de a hírügynökségek emlékeztetnek arra, hogy az Egyesült Államok csütörtökön feketelistára tett újabb kéttucatnyi vállalatot és magánszemélyt az Irán ellen hozott gazdasági szankciók megsértése miatt.

Irán november 24-én ideiglenes megállapodást kötött a vele tárgyaló hat nagyhatalommal. A megállapodás az iráni nukleáris tevékenység részleges - hat hónapig tartó - befagyasztását irányozza elő, cserébe az Irán ellen irányuló nemzetközi szankciók enyhítéséért. Ebben az időszakban újabb szankciók nem vezethetők be Teherán ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.