Felhigított üzemanyagot adhatott nekik

"Istenkáromlásért" végezték ki a benzinkutast

Az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) nevű szervezet fegyveresei vasárnap Szíria északnyugati részén, Szarákeb városa közelében kivégeztek egy benzinkutast, akit istenkáromlással vádoltak meg

2013.12.09 13:39MTI

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) közlése szerint pénteken az iszlamisták őrizetbe vették a férfit, és kérdőre vonták, miért adott el nekik felhigított üzemanyagot.

A benzinkutas egy helyi kifejezést használva így felelt: "Ki vagyok én, hogy tudjam, talán a benzin istene?" A férfit ezután vasárnap több, a fejére leadott lövéssel kivégezték, majd a holttestét az út mellett hagyták.

Az al-Kaida terrorszervezettel szövetséges iszlamista csoport a polgárháború dúlta Szíriában is ellenőrzése alá vont egyes területeket, és a hírek szerint gyakran követ el erőszakos cselekményeket civilek ellen. Az OSDH értesülése szerint júniusban szülei szeme láttára öltek meg egy gyereket, amiért úgymond ok nélkül használta Mohamed próféta nevét.

A Bassár el-Aszad elnök elleni felkelésként kezdődött polgárháború az OSDH adatai szerint 126 ezer halálos áldozatot követelt az elmúlt két és fél évben, a menekültek száma már több millióra tehető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.