Letöltendő

Tíz évet kapott a pedofil pap

Tízévi letöltendő börtönbüntetésre ítéltek hétfőn egy portugál katolikus papot, hat - 13 és 15 év közötti - kiskorú szexuális megrontása miatt.

2013.12.02 20:34MTI

A 37 éves Luís Miguel Mendest 19 rendbeli bűncselekményben találta bűnösnek a Portugália középső részében fekvő Fundao bírósága. Az áldozatok védelme érdekében a pert zárt ajtók mögött tárgyalták. Öt áldozat a történtek idején a szeminárium bentlakásos diákja volt.

Mendest 2012 decemberében vették őrizetbe, ezután házi őrizetbe helyezték.

Portugáliában legutóbb 1993-ban ítéltek el pedofil katolikus papot: Frederico Cunhára 13 évi börtönbüntetést szabtak ki egy 15 éves kamasz ellen elkövetett szexuális bűncselekmény és emberölés vádjával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.