Kisiklott Bronxban egy elővárosi vonat

Újabb részletek a New York-i vonatbalesetről

Kisiklott vasárnap New York Bronx kerületében egy elővárosi vonat több kocsija. A szerencsétlenség súlyosságát mutatja, hogy a baleset helyszínére ment a kormányzó is. Fotók és videó!

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.12.01 17:59MTI
KATT a képekért! >>>

A New York Post című amerikai lap jelentése szerint legalább négy ember meghalt és 63 megsérült. Utóbbiak közül 11 állapota válságos, haté súlyos - közölte a tűzoltóság.

A szerelvényt a mozdony nem vontatta, hanem tolta. A hét kocsiból álló szerelvényből öt vagon siklott ki, egy keresztbe fordult két párhuzamos sínpáron.

A tűzoltók és a mentők nagy erőkkel siettek a helyszínre, 130 tűzoltó vesz részt a mentésben. A baleset után két órával legalább hat utas még mindig a szerelvények foglya volt.

A baleset - helyi idő szerint - reggel 7 óra 20 perckor történt. A kocsik a Spuyten Duyvil nevű állomás előtti kanyarban siklottak ki. Egy törzsutas elmondása szerint a vonat a megszokottnál sokkal gyorsabban ment.

A vonalon szünetel a távolsági vasúti közlekedés, mert az Amtrak vasúti személyszállító cég vonatai ugyanazokat a vágányokat használják, mint az elővárosi közlekedést biztosító Metro-North szerelvényei. Az utasokat buszok szállítják.

A szerencsétlenség súlyosságát mutatja, hogy a baleset helyszínére ment Andrew Cuomo, New York állam kormányzója.

A New York Post című amerikai lap megjegyzi, hogy júliusban ugyanezen a szakaszon kisiklott egy tehervonat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.