Szíriai konfliktus

A kormány és a kurd közösség harci sikerekről számolt be

A szíriai kormányerők megtámadták és lerohanták az iszlamista felkelők egyik állását az északi Idlíb tartományban, és megöltek 26 fegyverest - jelentette szerdán a damaszkuszi televízió.

2013.11.27 22:39MTI
Fotó: MTI

A megszólaltatott katonai forrás azt mondta, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezet szövetségesének, az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) nevű csoportnak a tagjait lőtték le a Törökországgal határos, ezért stratégiai fontosságú tartományban. A katonák több iszlamista őrhelyet lerohantak, és megsemmisítettek hat járművet is - magyarázta a forrás.

A kurd önvédelmi erők szóvivője ugyanakkor azt közölte, hogy harcosaik két napig tartó összecsapások után elűzték at-Tuina helységből az iszlám "szent harcot", dzsihádot folytató szélsőségeseket az ország északkeleti csücskében lévő al-Haszaka tartományban.

A szóvivő szerint teljesen elfoglalták a települést, és átfésülik a lakosságot az ILIÁ-hoz és a szintén az al-Kaidával szövetséges an-Nuszra Front tagjai után kutatva. A kurd többségű tartományban az iszlamisták at-Tuniában összpontosították erőiket, ezért fontos az elfoglalása. A kurd önvédelmi erők a település mellett két falut is az ellenőrzésük alá vontak.

Az önigazgatásra törő kurdok a kormánnyal és iszlamistákkal is szemben állnak, de erejüket a saját területük védelmére koncentrálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.