Találkozó

A szíriai konfliktus megoldásáról beszélt Ferenc pápa és Putyin

A szíriai konfliktus békés megoldásáról egyeztetett egymással Ferenc pápa és Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfői vatikáni megbeszélésükön.

2013.11.25 20:10MTI
MTI

Az orosz államfő ezt követően Pietro Parolin szentszéki államtitkárral is találkozott.

A Szentszék közleménye szerint a katolikus egyházfő és az orosz elnök a közel-keleti békefolyamat folytatásáról és a súlyos szíriai helyzetről beszélgetett a pápai lakosztály könyvtártermében. Egyetértettek abban, hogy a szíriai konfliktusra békés megoldást kell találni.

Szó volt a Vatikán és Oroszország közötti "jó kétoldalú kapcsolatokról" és az oroszországi katolikus közösség életéről is. Putyin átadta a pápának Kirill orosz ortodox pátriárka üdvözletét.

A katolikus egyházfő a vatikáni kerteket ábrázoló mozaikot ajándékozott Putyinnak, az orosz elnök pedig Ferencnek az úgynevezett vlagyimiri Szűz Mária-ikont, melyet először Putyin, utána a pápa is megcsókolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.