Kirángatták autójukból, és lelőtték

Megölték egy francia segélyszervezet több alkalmazottját Afganisztánban

Fegyveresek végeztek egy francia segélyszervezet hat munkatársával Afganisztán forrongó északi részén szerdán.

2013.11.27 12:35MTI
Afgán rendőrök a tett helyszínén

Az ACTED nevű szervezet tagjait a rendőrség szerint kirángatták autójukból, és lelőtték Farjáb tartomány Türkmenisztánnal határos részén. A támadók egy segélymunkást megsebesítettek.

A helyi rendőrség a tálibokat gyanúsítja a támadással, amelynek valamennyi áldozata afgán.

A párizsi székhelyű ACTED elítélte a támadást. A szervezet több száz emberrel van jelen Afganisztánban, ahol falusi területek fejlesztésén segédkeztek, hogy "fenntartható megélhetést" biztosítsanak a vidéki közösség számára különböző programokon keresztül.

Ez már rövid időn belül a második támadás az ACTED segélymunkásai ellen: szeptemberben a Közép-afrikai Köztársaságban végeztek a szervezet két tagjával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.