2014 után is Afganisztánban

Washington még az idén meg akarja kötni az amerikai-afgán biztonsági megállapodást

"Az amerikai kormány tisztázni kívánja Karzai elnöknek azt a kijelentését, miszerint az egyezség nem léphet hatályba a jövő áprilisi afgán választásokig."

2013.11.22 03:35MTI

Washington még az idén meg akarja kötni Afganisztánnal azt a biztonsági megállapodást, amely jogalapjául szolgál majd az amerikai csapatok 2014 utáni afganisztáni állomásoztatásának - közölte csütörtökön Jen Psaki, az amerikai külügyminisztérium szóvivője. A megállapodás szövegéről szerdán állapodott meg John Kerry amerikai külügyminiszter és Hamid Karzai afgán elnök.

Psaki leszögezte: a megállapodás halogatása nem praktikus és nem lehetséges. Egyben kijelentette, hogy az amerikai kormány tisztázni kívánja Karzai elnöknek azt a kijelentését, miszerint az egyezség nem léphet hatályba a jövő áprilisi afgán választásokig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.