18 karátos, Patek Philippe

Árverésen a Kennedy halála időpontját mutató karóra

Árverésre bocsátják azt a karórát New Yorkban, amelyről a feltételezések szerint ötven évvel ezelőtt John F. Kennedy amerikai elnök halála beálltának időpontját leolvasták.

2013.11.23 12:30MTI

Az 1948-ban készült, 18 karátos, Patek Philippe márkájú luxus karóra korábban Kemp Clark idegsebész tulajdona volt, aki az ékszert édesanyjától kapta ajándékba.

Az anno mintegy 750 dollárért (hozzávetőleg 165 ezer forintért) vásárolt darab jelenlegi értékét mintegy 150 ezer dollárra (mintegy 33 millió forintra) becsülik.

Az árverést december 17-én rendezik a Christie's aukciósházban, az óra árából származó bevétel egy részét a Vöröskeresztnek fogják felajánlani.

Ötven éve, 1963. november 22-én lett merénylet áldozata Dallasban John F. Kennedy amerikai elnök. Az egész világot sokkoló merénylet háttere és elkövetője a mai napig nem teljesen tisztázott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.