Óvadék ellenében

Szabadlábra helyezték Musarrafot

Óvadék ellenében szabadlábra helyezték Pervez Musarraf volt pakisztáni elnököt ügyvédeinek közlése szerint.

2013.11.07 10:24MTI

Musarraf szabadlábra helyezéséről még hétfőn döntött egy bíróság. Miután a 200 ezer rúpiás (körülbelül 2 ezer dollár) óvadékot kifizették, csütörtökön megszűnt a házi őrizet.

A volt államfő ellen több büntetőper is folyik Pakisztánban, az egyikben Benazir Bhutto korábbi miniszterelnök meggyilkolásával kapcsolatban gyanúsított. Az elmúlt hat hónapot házi őrizetben töltötte, azóta, hogy önkéntes száműzetéséből márciusban hazatért Pakisztánba.

Musarraf az országot továbbra sem hagyhatja el, de korábban egyik ügyvédje azt mondta újságíróknak, hogy ügyfelének nem is áll szándékában külföldre távozni. Az 1999-ben katonai puccsal hatalomra került Musarraf 2008-ig volt Pakisztán elnöke. Márciusi hazatérése után megkísérelt újra politikai szerepet vállalni, de nem sikerült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.