Volt pakisztáni elnök

Elhalasztották a Musarraf elleni vádemelést

Példátlan lenne a független Pakisztán történetében, ha vádat emelnek a hadsereg volt vezetője ellen. A dél-ázsiai országot 66 éves történetének több mint felében a katonaság kormányozta.

2013.08.06 09:52MTI

Elhalasztották a vádemelést kedden Pakisztánban az ország volt elnökének, Pervez Musarraf tábornoknak az ügyében, akit azzal gyanúsítanak, hogy felelős politikai ellenfele, Benazir Bhutto korábbi miniszterelnök 2007 decemberi megöléséért.

Az április óta iszlámábádi villájában házi őrizetben lévő Musarraf biztonsági okokból nem jelent meg a bíróság előtt. Ügyvédei azt mondták, veszélyben van védencük élete. A vád alá helyezésről augusztus 20-án döntenek.

Példátlan lenne a független Pakisztán történetében, ha vádat emelnek a hadsereg volt vezetője ellen. A dél-ázsiai országot 66 éves történetének több mint felében a katonaság kormányozta. Találgatások szerint a vádemelés elhalasztása arra utalhat, hogy alku született a színfalak mögött, és Musarraf külföldi száműzetésbe megy, cserébe nem emelnek vádat ellene.

Jelenleg Pakisztánban az a Navaz Sarif a kormányfő, akinek a hatalmát Musarraf 1999-ben puccsal megdöntötte.

A 69 éves volt tábornok-elnök márciusban tért haza négy év önkéntes száműzetés után azért, hogy részt vegyen a májusi parlamenti választásokon, de eljárást indítottak ellene, ezért nem indulhatott a választásokon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.