Nem hazudott a felvétel

Toronto polgármestere beismerte, hogy cracket szívott

Toronto polgármestere, Rob Ford kedden beismerte, hogy crack kokaint szívott.

2013.11.05 20:04MTI
Fotó: Wikipedia

Ford még májusban került bírálatok kereszttüzébe, amikor a The Toronto Star című napilap és a Gwaker.com nyilvánosságra hozta, hogy a polgármesterről videofelvétel készült, amint egy üvegpipából éppen cracket szív. A felvétel a múlt héten a rendőrség birtokába jutott.

"Igen, szívtam crack kokaint. Előfordult, hogy részeg bódulatban voltam. Ezért akarom látni a szalagot. Azt akarom, hogy a városban mindenki lássa ezt a felvételt. Még csak nem is emlékszem semmilyen felvételre vagy videóra. Látni akarom, hogy milyen állapotban voltam akkor" - jelentette ki kedden a polgármester Torontóban újságírók előtt.

Rob Ford eddig visszautasította, hogy az elhúzódó botrány miatt lemondjon. Egy vasárnapi rádióinterjúban bocsánatot kért azért, hogy két alkalommal nyilvánosan leittasodott, és megfogadta, hogy kordában tartja majd az alkoholfogyasztását és hogy felfogad egy sofőrt. A crackről hallgatott, de arról már korábban is beszélt, hogy látni szeretné az őt kábítószer-élvezet közben bemutató felvételt.

A crack a kokain egyik származéka, a kábítószer hevítéssel elpárologtatott szabad formája, amely az eredeti kábítószernél még erősebb és veszélyesebb is. Jelenleg nincs olyan gyógyszer, amely a crackről való leszokást segítené.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.