Mindketten túlélték

Lezuhant egy harci helikopter Moszkva peremén

Néhány száz méterre lakóházaktól, mindkét pilótája túlélte a balesetet.

2013.10.29 17:45MTI
A földbe állt támadóhelikopter

A Ka-52-es típusú, kétszemélyes helikopter próbarepülésen volt. Már leszállni készült, amikor irányíthatatlanná vált, a földnek csapódott és kigyulladt. Egyik pilótája saját erejéből ki tudott jutni a gépből, társát a segítségükre sietők húzták ki.

A Ka-52-es támadó helikopter. 2008-ban fejlesztették ki, eddig még csak mintegy húsz készült belőle, de az orosz védelmi minisztérium már aláírta azt a szerződést, amelyben további 140-et rendel.

A keddi tesztrepülés annak a programnak a része, amelyben a helikopterből külön típust fejlesztenek ki a haditengerészet számára. A szerencsétlenül járt gép tulajdonosa a fejlesztő cég, a Kamov vállalat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.