"Nem sóvárog a korona után, de érzi annak súlyát"

Károly trónörökös "nem tekinti börtönnek az uralkodást"

Nem felel meg a valóságnak, hogy Károly herceg "börtönnek" tekintené a majdani uralkodásával járó kötelezettségeket.

2013.10.26 04:30MTI
Károly walesi herceg, brit trónörökös

A Clarence House az amerikai Time magazinban pénteken megjelent, Nagy-Britanniában rendkívüli feltűnést keltő írásra reagált.

A szerző, Catherine Mayer heteket töltött a 64 esztendős trónörökös környezetében, és Károly 50 barátjával és munkatársával is interjút készített terjedelmes exkluzív cikkéhez, amelyet Az elfelejtett herceg címmel közölt a folyóirat legújabb száma.

Az újságíró mások mellett idéz egy névtelenül nyilatkozó bennfentes forrást, aki szerint Károly herceg tart attól, hogy "bezárul a börtön", mielőtt kiterjedt jótékonysági, környezetvédelmi és egyéb tevékenységeivel kapcsolatos célkitűzéseit megvalósíthatná.

A cikkben szereplő idézetek szerint a trónörökös igyekszik feladatai közül minél többet elvégezni, mielőtt eljönne az ideje trónra lépésének. "Nemhogy nem sóvárog a korona után, de máris érzi magán annak súlyát" - áll a riportban.

A cikkben foglaltaknak azonnal hatalmas visszhangja támadt Nagy-Britanniában, és péntek este a Clarence House is megszólalt az ügyben. Károly hivatalának szóvivője kijelentette: a magazin által közöltek nem tükrözik a walesi herceg nézeteit, Károly trónörökös nem mondott ilyesmiket, ezért nem helyénvaló neki tulajdonítani ezeket a szavakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.