Gyorsétterem

Túszdráma Freiburgban: tizenkét embert tart fogva egy férfi

A szóban forgó kurd bevándorló nem ismeretlen a rendőrség számára. A múltban már többször meggyűlt a baja a hatóságokkal illegális fegyvertartás, illetve kábítószer-kereskedelem miatt.

2013.10.25 07:22MTI
Fotó: MTI, archív

Tizenkét embert tart fogva a németországi Freiburg egyik gyorsétkezdéjében egy 36 éves férfi - közölte a rendőrség péntekre virradó éjjel.

A túszok között gyerekek is vannak, pontos számuk és életkoruk azonban nem ismert.

A kurd férfi gyúlékony folyadékkal rendelkezik, és azzal fenyegetőzik, hogy felrobbantja az épületet. Feltételezések szerint fegyver is van nála.

A szóban forgó kurd bevándorló nem ismeretlen a rendőrség számára. A múltban már többször meggyűlt a baja a hatóságokkal illegális fegyvertartás, illetve kábítószer-kereskedelem miatt.

A férfi követelésekkel egyelőre nem állt elő, tettének indokai egyelőre nem ismertek. A rendőrség telefonon tárgyal a túszejtővel.

A hatóságok szerint a túszok többsége a kurd férfi rokona, illetve ismerőse, akik - mint közölték - eddig eredménytelenül igyekeztek őt megadásra bírni.

A rendőrség nagy erőkkel, köztük különleges egységekkel körülzárta az épületet. A környéket is lezárták. A mentőszolgálat és a tűzoltóság a legrosszabbra felkészülve rendkívüli tábort épített fel. Hivatalos közlés szerint csaknem 10 orvos és több mint 80 ápoló áll készültségben.

A rendőrség arra számít, hogy az alkudozások a reggeli órákig elhúzódhatnak. Hivatalos közlés szerint veszélyes és agresszív tettesről van szó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.