Chevrolet-Suburban terepjárók

Az amerikaiak járművekkel segítenek a vegyi fegyverek megsemmisítésében

Tíz páncélozott járművet adott az Egyesült Államok az ENSZ-nek, hogy segítse a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítését célzó küldetését - közölte hétfőn a washingtoni külügyminisztérium.

2013.10.22 09:12MTI

A tájékoztatás szerint a tárca különleges alapjából 1,55 millió dollárt (több mint 331 millió forint) különítettek el a Chevrolet-Suburban típusú terepjárók megvásárlására.

Az ENSZ a szíriai vegyi fegyverek ellenőrzését és megsemmisítését célzó küldetését a Vegyifegyver-tilalmi Szervezettel (OPCW) közösen végzi. A tíz páncélozott járművet a kanadai légi erő juttatja el a Közel-Keletre.

Az amerikai külügyminisztériumban kiemelték, hogy az Egyesült Államok a mostani támogatásával együtt már mintegy hatmillió dollárral (1 milliárd 284 millió forint) járult hozzá a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítéséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.