Ma is kemény napra virradt Szíria

Pokolgépes merénylet Damaszkusz külvárosában

Nagy erejű robbanás történt szombat délelőtt a szíriai főváros, Damaszkusz egyik külvárosában, vannak halottak és sebesültek.

2013.10.19 11:35MTI

A SANA állami hírügynökség szerint fegyveres terroristák (felkelők) hajtottak végre merényletet a keresztények és drúzok lakta Dzsaramana városrészben.

A merénylet előtt a lázadók aknavetőkkel és tüzérségi ágyúkkal lőtték a negyedet.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű ellenzéki szervezet arról számolt be, hogy autóba rejtett pokolgép robbant egy, a hadsereg által emelt úttorlasznál. Legalább 16 kormánykatona meghalt.

Egy helybeli lakos azt mondta, hatalmas detonációt észlelt, beleremegtek a környező épületek falai.

A robbanás után összecsapások kezdődtek, a lázadók ismét aknavetőkkel támadtak a városrészre.

Dzsaramanában augusztus 6-án egy autóba rejtett pokolgép robbanásában 18 ember meghalt. A két és fél éve zajló fegyveres konfliktus idején menekültek ezrei leltek menedékre ebben a városrészben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.