Ratangarh

Tömegpánik a hindu templom előtt - tovább nőtt az áldozatok száma

Hétfői közlés szerint 109-re emelkedett az előző nap Indiában, egy hindu templom előtt kitört tömegpánik halálos áldozatainak száma.

2013.10.14 08:51MTI
Forrás: youtube.com

"A helyszínről kapott legfrissebb információk 109 halottról és 133 sérültről szólnak" - jelentette telefonon a Madhja Prades állambeli Datia körzet egyik rendőrségi illetékese.

A vasárnapi híradásokban még 91 halálos áldozat szerepelt.

A körzet Ratangarh nevű templomának közelében mintegy 500 ezren gyűltek össze a több napos hindu ünnep, a Durgá Puja utolsó napjának megünneplésére.

A szerencsétlenség a templomhoz vezető, hét méter széles hídon következett be, ahol több mint 25 ezren torlódtak fel. Az ünnepre érkezők között ugyanis elterjedt a rémhír, hogy a Szind folyón átívelő híd rövidesen összedől.

A megriadt tömegben összepréselődő zarándokok közül sokan megfulladtak, mások a folyóba esve vízbe fulladtak.

India több tartományában a napokban tartják Durga istennő ünnepét, a kilencnapos Durgá Puját, amelynek során a hívek a jó gonosz felett aratott győzelmét ünneplik. Vasárnap érkezett utolsó napjához az évente rendezett fesztivál, amelyen általában óriási tömegek vesznek részt.

A sűrűn lakott Indiában egyre gyakoribb a tömeges pánik fesztiválok és zarándoklatok alkalmával. Februárban legkevesebb 36 ember vesztette életét Allahábádban a legnagyobb hindu zarándoklat, a Maha Kumbh Mela alkalmával. 2008 januárjában több mint kétszázhúszan haltak meg a Csamunda nevű hindu templom előtt, Jodhpur városában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.