Mol-INA-ügy

Horvát igazságügy-miniszter: az elfogatóparancs nem politikai kérdés

A horvát igazságügyi miniszter, Orsat Miljenic szerint nincs mit megbeszélni a Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen kiadott európai elfogatóparancsról. Az elfogatóparancs kezelése tisztán jogi kérdés, nem politikai.

2013.10.07 16:30MTI

Orsat Miljenic hétfőn Luxembourgban az Európai Unió igazságügy minisztereinek találkozóján vett részt, ahol újságírók kérdezték a Hernádi Zsolt ellen kiadott elfogatóparancsról. A miniszter szerint ez igazságügyi kérdés, az igazságügyi szervek fognak eljárni benne saját hatáskörükben.

A horvát rendőrség október 2-án elfogatóparancsot adott ki Hernádi Zsolt ellen, és ezután az Interpol, a lyoni székhelyű nemzetközi rendőrségi szervezet körözési listájára is felkerült. Azzal gyanúsítják, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát kormányfőnek.

Ezt azért tette szerintük, hogy a Mol meghatározó befolyást szerezzen a Mol-INA olajipari vállalat irányításában. Ivo Sanadert ezért tíz év szabadságvesztésre ítélte a horvát bíróság. A magyar bíróság, a Fővárosi Törvényszék hétfőn jogerős végzésben megtagadta Hernádi Zsolt ügyében az európai elfogatóparancs végrehajtását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.