Mol-INA-ügy

Megtagadta Hernádi Zsolt kiadatását a Fővárosi Törvényszék

A Központi Nyomozó Főügyészség Hernádi Zsolt ügyében korábban nyomozást indított, majd azt bűncselekmény hiányában megszüntette. A Fővárosi Törvényszék erre hivatkozva megtagadta a Mol Rt. elnök-vezérigazgatójának kiadatását.

2013.10.07 15:53Havariapress
Fotó: MTI

Az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló törvény megfelelő pontja értelmében, az európai elfogatóparancs végrehajtását a Fővárosi Törvényszék megtagadja, ha a magyar igazságügyi hatóság vagy nyomozó hatóság az európai elfogatóparancs alapjául szolgáló bűncselekmény miatt a feljelentést elutasította, vagy a nyomozást, illetve az eljárást megszüntette.

Hernádi Zsolt Mol Rt. elnök-vezérigazgatójának ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség korábban nyomozást indított, majd azt bűncselekmény hiányában megszüntette.

A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy az ügyben a tényállás teljes egészében azonos, ezért a Fővárosi Törvényszék az ügyészi indítványnak helyt adva, a Hernádi Zsolt ellen kibocsátott európai elfogatóparancs végrehajtásának és annak alapján a nevezett személy átadásának megtagadásáról döntött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.