Háborúba rángatták volna az amerikaiakat

Szaúdiak vetettek be vegyi fegyvert Szíriában? - VIDEÓ!

Orosz diplomáciai források szerint a Damaszkusz külvárosában végrehajtott vegyi támadásért Szaúd-Arábia ügynökei a felelősek. A Liwa Al-Islam nevű csoport vezetője nem más, mint egy elismert szaúdi pap fia.

Polgárháború Szíriában - Gáztámadás - Vigyázat, iszonyatot keltő képek!!! >>> képgaléria

2013.10.06 11:26ma.hu
Polgárháború Szíriában - Gáztámadás - Vigyázat, iszonyatot keltő képek!!!

Egy orosz hírügynökség szerint az augusztusban Ghoutában történt, nagy nemzetközi felháborodást kiváltó, és az Egyesült Államokat majdnem egy újabb háborúba belesodró vegyi támadás mögött a szaúdi hírszerzés különleges, hasonló "fű alatt" végrehajtandó akciókra szakosodott egysége (Black Ops) áll.

A Liwa Al-Islam nevű csoport vezetője nem más, mint egy elismert szaúdi pap fia. A politikai elemzők szerint a szaúdiak azért vetették be a vegyi fegyvereket, hogy, rávegyék - a tömegpusztító fegyverekre ugró - Washingtont a szíriai intervencióra. Az amerikaiak és szövetségeseik valóban azt nyilatkozták, hogy a vegyi támadás túlment azon a határon, ami után már katonai csapás következik. Sokáig úgy állt a helyzet, hogy az amerikai gépek megindítják a támadást, de Putyin orosz elnök végül lecsillapította a kedélyeket és tárgyalóasztalhoz ültette a feleket.

Ralph Schoenman, amerikai szakértő szerint az ENSZ vegyifegyver-szakértői által talált bizonyítékok is alátámasztják, hogy a támadást nem konvencionális módon hajtották végre, és azért egy kis létszámú, profi csoport felel. Számára egyértelmű, hogy a szaúdi akció célja az volt, hogy okot szolgáltasson a nyugati beavatkozásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.