Ők már nem riszálják, úgyse, úgyse

Meglincseltek két külföldi férfit Madagaszkáron

Meglincselt és még élve elégetett két fehér bőrű külföldi férfit csütörtökön feldühödött tömeg Madagaszkáron, mert szervkereskedelemmel gyanúsította őket, továbbá egy gyermek megölésével és megcsonkításával.

2013.10.03 15:55MTI
Madagaszkár - idillinek tűnő vidék

A két férfi közül az egyik francia állampolgár, amit megerősített a francia külügyminisztérium.

Az eset Nosy Be szigetén történt, Madagaszkár északi részén, miután szerdán holtan találtak meg egy korábban eltűnt 8 éves fiút. Gyilkosai kivágták a nyelvét és lemetszették nemi szervét. A helyi lakosok tettesekként két külföldi férfira gyanakodtak, akiket megkínoztak, mire azok azt vallották, hogy emberi szervekkel kereskednek.

A madagaszkári külügyminisztérium a honlapján azt tanácsolja, hogy francia állampolgárok kerüljék a szigetországot, akik azt tervezték, hogy odautaznak, halasszák el, amíg a rendőrség nem lesz ura a helyzetnek.

A szigeten jelenleg mintegy 700 francia állampolgár él.

Madagaszkár előbb portugál, majd francia gyarmat volt. Az utóbb két évben - a csütörtöki áldozaton kívül - három francia állampolgárt öltek meg a szigetországban: idén márciusban egy 82 éves férfit, tavaly pedig egy párt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.