150 milliót vert el

Madagaszkáron mulatta el ügyfelei pénzét a sikkasztó ügyvéd

Győr belvárosában fogták el a rendőrök tavaly júliusban azt az idős ügyvédet, aki az elmúlt 10 évet Madagaszkáron élte le abból a 150 millió forintból, amit 2000. és 2001. között bíztak rá ügyfelei. A rendőrség vádemeléssel zárta a nyomozást.

2013.07.03 09:26Havariapress

A rendelkezésre álló adatok szerint egy ismert ügyvéd, 2000. és 2001. között különböző ügyvédi letéti szerződéseket kötött, majd a rábízott összegeket, összesen 150 millió forintot 2001-ben fölvette és eltűnt. A rendőrség országos, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen, akit 2012. július 3-án fogtak el a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök Győr belvárosában. A nyomozás során kiderült, hogy a 60 éves férfi az elmúlt 10 évben Madagaszkáron élte föl az elsikkasztott pénzt. Az idős ügyvéd az eljárás során az együttműködést és a vallomástételt megtagadta. A különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya lezárta, és az ügy iratanyagát június 25-én, vádemelési javaslattal megküldte a Fővárosi Főügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.