Die Welt

Hemzsegett a helyesírási hibáktól a hivatalos levél - Merkel volt a címzett

Az újságírók összesen nyolc hibát találtak a szerkesztőségbe eljutott hatmondatos levélben. A szerző vesszőhibákat, egyeztetési és ragozási hibákat vétett, a titkosító rendszer kifejezés helyett pedig azt írta, hogy "titokító rendszer".

2013.10.02 14:53MTI
Fotó: MTI

Helyesírási hibákkal teli hivatalos levelet kapott Angela Merkel német kancellár egy szociáldemokrata tartományi miniszterelnöktől - írta szerdán a Die Welt.

A konzervatív lap beszámolója szerint Malu Dreyer Rajna-Pfalz tartományi miniszterelnök az elektronikus hírszerzésre szakosodott amerikai nemzetbiztonsági ügynökség (NSA) adatforgalom-megfigyelési botrányával kapcsolatban írt a kancellárnak. Azt kérte Merkeltől, hogy sürgősen hívja össze a tartományi kormányfőket és adatvédelmi biztosokat, és tekintsék át közösen a helyzetet.

A Die Welt újságírói összesen nyolc hibát találtak a szerkesztőségébe eljutott hatmondatos levélben. A szerző vesszőhibákat, egyeztetési- és ragozási hibákat vétett, a titkosító rendszer kifejezés helyett pedig azt írta, hogy "titokító rendszer".

A magas rangú politikusok a legritkább esetben írnak levelet saját kezűleg. Vannak erre embereik, de az aláírás előtt illene legalább alaposan átolvasniuk az olyan fontos szövegeket, mint egy levél a kancellárnak - írta a Die Welt.

A tartományi kormány szóvivője a lapnak elmondta: a levelet véletlenül küldték el, és a miniszterelnöki hivatal irodavezetője már elnézést is kért a kancellárián a tévedés miatt. Természetesen elfogadhatatlan, hogy helyesírási hibát tartalmazó levél kerüljön ki a kormányfő hivatalából, de "ahol dolgoznak, ott sajnos hibáznak is" - mondta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.