Új összetétetű kormány következik

Merkel: nem szükséges változtatni a német Európa-politikán

"Nem szükséges változtatni Németország Európa-politikáján azért, mert új összetételű kormány vezeti majd az országot."

2013.09.23 14:56MTI

A CDU/CSU pártszövetség vezető testületeinek ülése után tartott tájékoztatón Merkel elmondta: a konzervatívok győzelme "egyértelmű felhatalmazás" az eddigi politika folytatására, amelynek az a célja, hogy Európai Unió megerősödve emelkedjen ki a válságból.

A reformok nem megszorítást jelentenek, hanem a versenyképesség erősítését és az államháztartás konszolidálását - emelte ki, hangsúlyozva, Németországot tíz éve Európa beteg emberének nevezték, de határozott szerkezeti reformokkal sikeressé vált. "Mindazt, amit Németországban véghezvittünk, az összes többi ország is végre tudja hajtani" - mondta Merkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.