Készek együttműködni

Az SPD kész a tárgyalásra a Merkel vezette konzervatívokkal

A német szociáldemokrata párt (SPD) hajlandó tárgyalásokat kezdeményezni a kormányalakítás lehetőségeiről az Angela Merkel irányította konzervatívokkal, de csak akkor köt koalíciót velük, ha ezt a tagság jóváhagyja - jelentette be péntek este Berlinben a párt elnöke.

2013.09.27 22:53MTI
MTI

Sigmar Gabriel az SPD kibővített választmányának (konvent) ülése után elmondta: a testület elfogadta az elnökség javaslatát, amely szerint a szociáldemokraták küldöttsége tájékozódó megbeszélést folytathat a CDU/CSU konzervatív pártszövetség képviselőivel, ha a konzervatívok ezt igénylik.

A tájékozódó tárgyalás után a konvent adhat felhatalmazást a hivatalos koalíciós tárgyalások megindítására, az esetleges kormányalakításról pedig a tagságnak kell döntenie pártszavazással - mondta Gabriel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.