Kora reggel rohanták le

A szíriai felkelők elfoglaltak egy katonai őrhelyet

A szíriai felkelők elfoglaltak egy katonai őrhelyet az ország déli, Jordániával határos vidékén. Az őrhelyért folyó harcban 26 kormánykatona meghalt, de több felkelő is életét vesztette, köztük hét külföldi fegyveres.

2013.09.28 13:04MTI

Az őrhely abban a Deraa városban található, ahol 2011 márciusában a Bassár el-Aszad elnök rendszere elleni felkelés elkezdődött. Az őrhelyet, amely korábban vámház volt a jordániai határon, szombaton kora reggel rohanták le.

Az épületet évekkel ezelőtt a kormányhadsereg alakította át a saját céljaira. A szíriai polgárháborúnak becslések szerint már több mint százezer halálos áldozata van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.