Erőszak

Iszlamista harcosok súlyos kárt tettek két szír katolikus templomban

Súlyos kárt tettek két katolikus templomban csütörtökön az északkelet-szíriai Rakkában egy iszlamista csoport fegyveresei. Felgyújtották a templomokban lévő szobrokat, kereszteket, és tönkretették az egyik templomtornyot - jelentette egy civil szervezet.

2013.09.27 03:33MTI

Az al-Kaidával szövetséges Iraki és Levantei Iszlám Állam nevű felkelő csoport fegyveresei a görög katolikus Angyali Üdvözlet templomban és az örmény katolikus Mártírok templomában tettek kárt. Az utóbbinak lerombolták a tornyát is, és a helyébe szervezetük zászlaját tűzték ki - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű, londoni székhelyű ellenzéki szervezet.

Az OSDH "a vallásszabadság és a szíriai forradalom" elleni támadásnak minősítette és elítélte a dzsihádisták tettét. Rakka volt az első olyan tartományi székhely Szíriában, amely kicsúszott a központi hatalom ellenőrzése alól. A felkelők - köztük az al-Kaidával szövetséges, említett szélsőséges szervezet - márciusban foglalta el. Szíriában - amelyben számos felekezet hívei élnek - a polgárháború kezdete óta a szembenálló felek több keresztény, illetve muzulmán létesítményt megrongáltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.