Közös közleményt adtak ki

Szíria - Kína és Oroszország a katonai beavatkozás ellen

A kínai és az orosz parlament közös közleményben utasította el az erő alkalmazását Szíriában, és határozottan kiállt a tárgyalások mellett.

2013.09.26 09:14MTI

A dokumentumot, amely kifejezi Moszkva és Peking aggodalmát a szíriai helyzettel kapcsolatban, a kínai Országos Népi Gyűlés és az orosz Szövetségi Tanács (felsőház) külügyi bizottsága írta alá.

A közleményben Kína és Oroszország leszögezi, hogy elfogadhatatlannak tartják az erő alkalmazását, illetve a külső katonai beavatkozást a közel-keleti országban, egyúttal üdvözlik Damaszkusz csatlakozási szándékát a Vegyifegyver-tilalmi Szerződéshez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.