Szíria

Becsapódó lövedék ölt meg egy nőt Irak damaszkuszi konzulátusán

Meghalt egy iraki nő csütörtökön Damaszkuszban, miután lövedék csapódott be a szíriai fővárosban működő iraki konzulátus épületébe - mondta egy diplomata.

2013.09.26 15:15MTI

"Aknagránát találta el az iraki konzulátus várótermét, egy iraki nő meghalt, három másik ember megsebesült" - mondta el a diplomata. Egyik áldozat sem volt a konzulátus dolgozója, hivatalos papírokért jöttek - tette hozzá.

Az iraki konzulátus a nagykövetségtől száz méterre található, ugyanabban az utcában, mint a kínai nagykövetség, az északnyugat-damaszkuszi előkelő Malki negyedben. Kína és Irak ellenez minden Szíria elleni beavatkozást.

Vasárnap lövedék csapódott be Oroszország damaszkuszi nagykövetségének épületébe is. Moszkva azzal vádolta Washingtont, hogy zsarolással próbálja rávenni: az ENSZ Biztonsági Tanácsában támogassa egy Szíria elleni kötelező érvényű határozat elfogadását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.