Kigyulladt egy műtrágyaraktár Brazíliában

Több mint száz ember került kórházba a mérgező füst miatt

Kigyulladt Brazíliában egy műtrágyaraktár, amelyben 40 tonnányi műtrágyát, ammónium-nitrátot tároltak, a mérgező füst miatt több mint száz ember kórházi kezelésre szorul.

2013.09.26 13:05MTI

Santa Catarina szövetségi állam kormányzói hivatala először azt állította, hogy nem mérgező a füst, később enyhén mérgezőre és mérsékelten veszélyesre változtatta közleményét, majd pedig szükségállapotot hirdetett ki az érintett kisvárosban.

A tűzeset Sao Francisco do Sul városában történt. A lángok kedd este csaptak fel a raktárban, és mintegy kétszáz tűzoltó küzdött még szerdán is a tűz eloltásáért. A raktár környékén élőket kilakoltatták, az iskolákban a tanítás szünetelt szerdán, az üzletek nem nyitottak ki, a rendőrség pedig lezárta a városba vezető autópályát.

A szükségállapotot az állam kormányzója, Raimundo Colombo rendelte el. A szóban forgó mérgező füst irritálja a bőrt, a szemet, a nyálkahártyát és a torkot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.