Piacféltés

Méreginjekcióval végezték ki a tejet megmérgező kínai nőt

Kínában méreginjekcióval kivégezték azt a nőt, aki nitritet és ipari sót adagolt előre megfontolt szándékkal egy konkurens tejtermelő friss tejébe az északnyugat-kínai Kanszu tartományban.

2013.07.04 02:29MTI

Az emberre mérgező anyagokat Ma Hsziu-ling férje vásárolta meg még 2011 áprilisában, ám a nő volt az, aki Pingliang városban beletette piaci riválisának - egy másik gazdálkodó házaspárnak - a tejébe. A két család régóta haragban állt egymással.

A szennyezett tej egy egyhónapos csecsemő és két kisgyerek halálát okozta: ez utóbbiak fiatalabbak voltak két évnél.

Az első fokon eljáró bíróság 2011 novemberében ítélte halálra a nőt, míg férje életfogytig tartó szabadságvesztést kapott. A házaspár fellebbezése után 2012 júniusában a Kanszu tartományi felsőbíróság jóváhagyta az ítéleteket, amit kedden hajtottak végre.

Kínában az elmúlt években több tejhamisítási botrány is rontotta a hazai tejgyártók presztízsét, a következményeket a tejipari vállalatok nem tudják kiheverni. A fogyasztók bizalma annyira megrendült, hogy Hongkongban és Európa egyes országaiban is gondot okozott a bébitejporok kínaiak által történő felvásárlása, ami miatt korlátozásokat vezettek be.

A legnagyobb hitelvesztést a 2008. évi, nagy nemzetközi visszhangot keltett melaminbotrány okozta. A szennyezett tejpor következtében hat csecsemő meghalt, 294 ezer kisgyermeknél pedig különböző betegségek alakultak ki. Az ügyben több tucat ember került a bíróság elé és több súlyos ítélet, köztük halálbüntetés is született.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.