Az ENSZ-főtitkár véleménye

Ban Ki Mun: kötelező BT-határozat kell a vegyi fegyverek nemzetközi ellenőrzéséről

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának kikényszeríthető és kötelező érvényű határozatot kell hoznia a szíriai vegyi fegyverek nemzetközi ellenőrzés alá vonásáról, amit minél előbb nemzetközi humanitárius segítségnyújtásnak kell követnie - jelentette ki Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára kedden.

2013.09.24 15:52MTI
MTI

Ban kijelentette, hogy a szíriai válság kizárólag politikai eszközökkel rendezhető. Felhívást intézett az arab ország kormányához, az ellenzékhez, valamint azokhoz a kormányokhoz, amelyek befolyással bírnak a szemben álló felekre, hogy segítsék elő a Genf-2 békekonferencia létrejöttét.

Az ENSZ-főtitkár bejelentette, hogy egy év múlva a világszervezet égisze alatt klíma-csúcskonferenciát fognak tartani New Yorkban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.