Beismerte tettét a négy ember gyilkosa

Osztrák vadorzó: "engem soha nem fognak elkapni"

Beismerte ámokfutását a kedden négy embert megölő osztrák vadorzó, de egy barátjával folytatott telefonbeszélgetés során, amelyről az osztrák bulvársajtó számolt be, azt mondta, "soha nem fognak elkapni".

2013.09.17 20:41MTI
Kép: kurier.at

"Sajnos igaz: én vagyok az annabergi vadorzó!" - idézte az 55 éves, Alois H. nevű férfi szavait a barát a Kronen Zeitung című lapnak nyilatkozva.

"Engem is meglőttek, a hasamon. De most már egálban vagyunk. A Burgit (a férfi juhászkutyájának beceneve) is lelőttem már, de engem soha nem fognak elkapni" - mondta barátjának az ámokfutó. A barát a Kurier című lap kérdésére azt is elmondta: a vadorzó néhány hete kezdett el arról beszélni, hogy problémái vannak.

Kép: kurier.at

Az orvvadász azt állította neki, úgy érzi, mintha valamiféle "második énje" lenne. Az osztrák rendőrség által már korábban körözött orvvadász kedden három rendőrt és egy vöröskeresztes alkalmazottat ölt meg, miután a hatóságok megpróbálták letartóztatni.

A támadó elmenekült, és a Bécstől mintegy 70 kilométerre nyugatra fekvő Melk közeli tanyáján barikádozta el magát. Onnan időnként lövéseket ad le. A nagy mennyiségű lőszerrel felszerelkezett férfi házát különleges rendőri egységek vették körül.

A hatóságoknak idáig még nem sikerült kapcsolatba lépniük az orvvadásszal. Nézze meg az intézkedés képeit itt >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.