Osztrák rendőrök

"Roncsderbi" az osztrák autópályán - kivonták a forgalomból a kamionokat

A magyar jármű kopott gumikkal és sérült kerékcsapágyakkal közlekedett.

2013.09.10 09:34MTI

Az osztrák rendőrség a karintiai tartománybeli Völkermarkt közelében, az A2-es autópályán hétfőn végrehajtott járműellenőrzés nyomán kivont a forgalomból két, gyakorlatilag roncsnak minősített nehéz tehergépjárművet, amelyek egyike egy magyar nyerges vontató volt.

A másik, bolgár rendszámú kamionban nem kevesebb mint 37 súlyos hiányosságot találtak. Mindkét jármű rendszámtábláját bevonták.

A bolgár kamionnak gyakorlatilag nem volt fékje, csak a pótkocsi fékrendszere működött úgy-ahogy. A féktömlők részben leszakadtak. A rendőrök sok rendellenességet észleltek a karosszériában és a világításban is. A 47 éves gépkocsivezető ellen, akinek óvadékot kellett letennie, feljelentést tettek.

A magyar gépkocsi 45 éves vezetője ellen az osztrák hatóságok ugyancsak feljelentést tettek. Az ő járművének fékjével is gondok voltak, emellett kopott gumikkal és sérült kerékcsapágyakkal közlekedett az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.