Négy ember meghalt

Pokolgéppel megrakott járművével hajtott neki az egyiptomi biztonsági erők főhadiszállásának

Egy öngyilkos merénylő pokolgéppel megrakott járművével nekihajtott szerdán az egyiptomi biztonsági erők főhadiszállásának a Sínai-félszigeten, négyen meghaltak.

2013.09.11 10:52MTI

Több mint tíz ember megsebesült. Biztonsági tisztviselők szerint az Egyiptom és a Gázai övezet közötti Rafah határvárosában lévő egyszintes épület összeomlott. A merénylő nagy sebességgel vezette neki autóját a háznak.

A Sínai-félszigeten az iszlamista Mohamed Murszi elnök július 3-i megbuktatása óta megsokszorozódtak az egyiptomi hadsereg elleni támadások.

Korábban a félsziget északi részén az egyiptomi hadsereg átfogó akciójában 300 szélsőséges fegyverest vettek őrizetbe. A hadsereg harckocsikat, páncélozott csapatszállító járműveket és katonákkal teli teherautókat vezényelt el-Arís kikötővárosból Sejk-Zuveid és Rafah városokhoz, ahol az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet helyi szárnyának támaszpontjai vannak.

A katonák eltorlaszolták azokat a csempészalagutakat is, amelyeken keresztül a Gázai övezetből a terroristák fegyvereket jutattak el a Sínai-félszigetre. A szélsőségesek bázisai elleni hadművelet folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.