Tízezrek a titkos adatgyűjtés ellen

Az internet szabadságáért tüntettek Berlinben és Bécsben

A titkos adatgyűjtések ellen, az internet szabadságáért tüntettek szombaton tízezrek Berlinben és több százan Bécsben is. "Szabadság félelem helyett" - hangzott a demonstrálók közös jelszava.

2013.09.07 18:54MTI

A szervezők szerint a német fővárosban mintegy húszezren, az osztrák fővárosban körülbelül ötszázan vonultak az utcákra.

A tüntetők mindenekelőtt az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) közelmúltban napvilágot látott titkos lehallgatási tevékenysége ellen tiltakoztak, és hatékonyabb adatvédelmet sürgettek.

Berlinben a demonstrálók tüntettek a német kormány ellen is, tétlenséggel vádolva azt, mert az amerikai titkosszolgálat állításuk szerint német állampolgárokat is lehallgathatott.

A felszólalók arra hívták fel a figyelmet, hogy a hírszerző szervek - köztük az NSA - gátlástalanul kémlelik a telefon-, illetve internet-összeköttetéseket. A tiltakozó megmozdulásokat ellenzéki pártok, polgárjogi csoportok, valamint az internet szabadságáért küzdő aktivisták szervezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.