Eddig 21 ember halt meg Hondurasban

Tovább szedi áldozatait a dengue-láz

Tovább szedi áldozatait a dengue-láz Hondurasban: egy hét alatt további négy ember halt meg, így a közép-amerikai országban immár 21 ember életét követelte a járvány.

2013.09.05 08:56MTI

Egész Közép-Amerikában mostanra már 36-ra emelkedett a szúnyogok által terjesztett kórban elhunytak száma - közölték helyi lapok szerdán.

A térségben mostanáig csaknem 64 ezer embert fertőzött meg a főleg az ízületeket megtámadó kór. Nicaraguában 31 ezer fertőzöttet regisztrálták, Hondurasban pedig mintegy 22 ezret.

Az esetek 2,5 százaléka halállal végződik. Hondurasban szükségállapotot rendeltek el a járvány miatt, Nicaraguában pedig hozzávetőleg 400 ezer házat fertőtlenítettek. A főleg nedves trópusi területeken terjedő betegség ellenszerét egyelőre nem találták meg.

A főként gyermekeknél jelentkező dengue-láz az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tavalyi becslése szerint világszerte több mint 2,5 milliárd embert, a világ össznépességének 40 százalékát fenyegeti.

A vírus már Európában is megjelent, az első megbetegedéseket még 2010-ben észlelték Délkelet-Franciaországban és Horvátországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.